TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Dünya 8 Aralık 2021

Pfizer aşısı hakkında endişe yaratan araştırma

Dünya, Omicron varyantı paniğini yaşarken Güney Afrika yeni bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantına karşı kısmi koruma sağladığı belirtildi.

Omicron varyantı kabusu tüm dünyayı etkisi altına alırken, yapılan yeni bir araştırma endişeleri artırdı. Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü’nden bir yetkili, araştıma sanuçlarının, Pfizer ve ortağı BioNTech’in ürettiği koronavirüs aşısının iki dozunun, yeni varyant Omicron karşısında kısmen koruma sağlayabileceğini gösterdiğini açıkladı.

Ancak araştırma sonuçları yine de, iki doz koronavirüs aşısı yaptırmış ve daha önce koronavirüs atlatmış olan hastalardan alınan kan örneklerine göre, bu hastaların çoğunun Omicron varyantını etkisiz hale getirebildiğini göstererek, bağışıklık artırıcı takviye dozunun yeni varyantla mücadelede etkili olabileceğine işaret etti.

Afrika Sağlık Araştırma ENstitüsü’nde görevli Profesör Alex Sigal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Omicron varyantının nötralizasyonunda daha önceki varyantlara kıyasla “çok büyük bir düşüş” görüldüğünü belirtti.