TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Ekonomi 11 Eylül 2021

Gıda Mühendislerinden Bakanlığa Çağrı

Tarım ve Orman Bakanlığına Atama Bekleyen Meslek Grubu üyeleri Ankara Ulus’ta bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Gıda ve Tarım Mühendisleri Ankara,  Ulus’ta bir araya gelerek, Halk sağlığı korumak ve tarımsal üretimi arttırmak için hükumete çağrıda bulundular.

Tarım ve Orman Bakanlığına atama bekleyen Gıda ve Tarım Mühendislerinden oluşan  meslek grubu üyeleri, açıklamada bulundular.

Atanamayan Gıda ve Tarım Mühendisleri tarafından yapılan açıklamalarda, Sağlık, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma konularına meslek gruplarının iş birliği yapacağını belirterek şu ifadelerde bulundular;

Halk Sağlığını Koruma İçin

Hayatımızın hemen her alanında çalışma yapan biz teknik hizmetler sınıfında yer alan Ziraat, Gıda, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri ve Ziraat ve Gıda Teknikerleri ile sağlık hizmetleri sınıfında yer alan Veteriner Hekimler ve Veteriner Teknikerleri, zoonoz salgınları önlemek, halk sağlığını korumak, tarımsal üretim, hayvan sağlığı ve ıslahı, gıda güvenliği olmak üzere tarımsal yapı, çevre, ekoloji, doğal kaynak olan orman, mera, su yönetimi, kırsal kalkınma, meteoroloji, çölleşme, erozyon, halk sağlığı gibi konularda sorumluluk alır ve diğer meslek grupları ile iş birliği yapar.

İklim Değişikliğinin Kötü Sonuçları

Son dönemde Dünya’da ve ülkemizde etkisini derinden yaşadığımız küresel pandemi ve yaşanan İklim değişikliğinin kötü sonuçlarından olan doğal afetlerin artarak devam etmesi insanlık için stratejik öneme sahip gıda, tarım, hayvancılık sektörünün değerini ve halk sağlığının önemini her geçen gün artırmaktadır.

Yaşanan tüm bu olumsuzlukların etkilerini en aza indirmek, branşlarımızı içerisine alan tüm kurum, kuruluş ve özel sektörü desteklemek, halkımızı bilinçlendirmek bizim görevimizdir.

Bizler önemi her geçen gün biraz daha artan tarımın ilgili bölümlerinden mezun olarak milli bilinç ile Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde ülkemize ve milletimize hizmet etmekten onur duyacak olan gençleriz.

Özel sektörün günümüzde çalışma şartları ne yazık ki mezun arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunu istihdam edecek durumda değildir.

Fayfalı Bir Fert Olarak Diplomamızı Aldık

Ülkemizde stratejik öneme sahip Ülke Ekonomisinin en büyük temsilcisi olan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere gerekli şartların bütününü sağlayan biz atama bekleyen teknik ve sağlık hizmetleri personellerinin istihdam taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.

Hayatımızın her alanına dokunan tarım, gıda ve hayvancılık gün geçtikçe daha büyük bir önem arz etmektedir. İçinde bulunduğumuz pandemi ve çeşitli doğal afetler bizlere tekrardan bu meslek gruplarının kıymetini hatırlatmaktadır. Uzun yıllar süren eğitim ve öğretim hayatımızın meyvesi olarak okullarımızı okuyup kendi alanlarımızda ülkemize ve milletimize faydalı birer fert olarak diplomalarımızı aldık. Mesleğimizi icra etmek adına verdiğimiz bunca mücadelenin sonucu olarak kendi mesleğimizi sahada aktif bir şekilde yapmak için gerek özel sektör olsun gerekse kamuda görev almak istiyoruz. Özel sektördeki çalışma şartları ve özel sektörün mevcut diplomalı işsiz sayımızı karşılayamamakta ve hak ettiğimiz değeri görememekteyiz. Bu bağlamda çalışma alanlarımızdan biri olan tarım ve orman bakanlığında görev almak, devletimiz ile birlikte daha güçlü bir tarım, gıda ve hayvancılık vizyonu ile yürümek istiyoruz.

Edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimiz ile tarım, gıda ve hayvancılık sektörüne doğrudan hizmet edebilmek, üretimi arttırmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir

Türkiye bırakmak için biz gençler olarak görev almaya hazırız. Tüm bu enerjimizi ülkemizin doğrudan üretim alanına aktarmak için çok bekledik. Ülkemize hizmet etmenin yanı sıra ailelerimiz ve çevremize daha faydalı olabilmek adına çalışıp hayatımızı idame ettirmek içinde çok uzun süredir bekliyoruz. Ülkemizin yerli üretimi ve  bekası için biz teknik personellerin bir an önce işlerinin başında olması üretimin her alanına dokunması ve çalışacağımız kurum ve kuruluşlara fayda sağlamak için görev bekliyoruz. Şu an buradan sesimizi duyan herkes bilmelidir ki bizler KPSS için çok emek verdik çok çalıştık ve yüksek puanlarımızı aldık önümüzdeki belirsizliklere dolu sürecin bir an önce bitmesi için Sayın bakanımız Bekir Pakdemirli’nin bizlere en kısa sürede en yüksek sayıda istihdam müjdesi vermesi gerekmektedir.

Bu müjde gençler için umut ışığı ülkemiz için daha fazla üretim demektir. Köhne memurluklar değil sahada üreticinin ve üretimin tam ortasında yer almak istiyoruz.

Ülkemizin tüm dönüm noktalarında olduğu gibi gıda, tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisine katkısı vazgeçilemez unsurlardır. Bu bağlamda yeniden hatırlatmak ve gür bir şekilde duyurmak istiyoruz.

TARIMA ATAMA HAZİNEYE YÜK DEĞİL GÜÇ OLACAKTIR…

Burada toplanan gençler olarak Tarım ve Orman Bakanlığından kamuya yönelik istihdamın arttırılması, atama takviminin belirlenmesini, onay bekleyen atamalarımız için en kısa sürede en yüksek sayıda atamalarımızın gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu bağlamda kamuoyunun bu belirsizliklerle dolu sürecin bitmesi için sesimizi duymasını biz gençlerin yanında durulmasını istiyoruz. Bu haklı talebimize tüm mecralardan yanıt bekliyoruz, biz gençlerin haklı sesine ses olunmasını istiyoruz. KPSS puanlarımız yanmasın, gençliğimiz çürümesin diye tekrardan gür bir şekilde sesleniyoruz.