TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa 9.10.2021 122 Görüntüleme

Covid 19 hastaları için yol haritası

3 / 6

Ayrıca tırnaklarınızda oje olmamasına da dikkat etmelisiniz. Çünkü ojenin varlığı pulse oksimetrenin yanlış algılamasına sebep olabilir, bu da yanlışlıkla normal ya da düşük gösterebilir. Oksijen miktarınız eğer yüzde 95 ve üzeri ise korkulacak bir şey yok demektir. Eğer yüzde 91-94 arasında ise muhtemelen sarı çizgidesiniz demektir yani kendinize dikkat edip, takibe devam etmelisiniz. Ancak değeriniz yüzde 90 ve altına düştüyse; örneğin yüzde 88 ise, bu hipoksidesiniz yani vücudunuza giren oksijen miktarı oldukça yetersiz anlamına gelir. Bunun için de en kısa sürede, en yakın acil ünitesine, bir Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurmanız gerekir.

Hangi vitaminler alınmalı?
Covid-19’a yakalananlara önereceğim birkaç vitamin var. Bunlardan biri hemen herkesin bildiği vitamin C… Günde 1.000 mg. alınmasını ve yaklaşık 1 ay kullanılmasını öneririm. Yine vitamin D için de hakikaten önemli olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği yönünde çalışmalar var. Çok yüksek doza gerek yok, günlük 4.000 ünite kadar kullanmak yeterli olacaktır. Yine N-Asetil Sistein, yani NAC dediğimiz bir destek var, bu çok yüksek antioksidan, bütün vücuttaki virüsün yapabileceği yan etkileri ortadan kaldırmak için oldukça etkili olduğu söyleniyor. NAC içeren besinler arasında yumurta, süt ürünleri, beyaz ve kırmızı et, soğan, sarımsak, karnabahar, lahana gibi kükürt zengini gıdalar geliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.