TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa 15.09.2021 127 Görüntüleme

Mu varyantının bilinmeyenleri

5 / 5

PCR testinden kaçabiliyor
Son günlerde baskın olan Delta/Delta Plus ve Mu varyantlarının olası klinik şüphe halinde özellikle aşılı bireylerde antikor ve PCR testlerinden kaçtığını, erken dönem tomografik bulgu vermediğini ve bu sebeple tanı koymada büyük güçlüklerle karşılaşıldığı belirtiliyor. Bu yeni varyantların, aşılı bireylerde de hastalığa yol açabildiğine ancak aşıların aktif olduğu (son 3 ay) dönem içinde hastalığın daha hafif seyrettiğine
dikkat çekiliyor.

Covid-19 sonrası takipler çok önemli
Bu yeni varyantların diğer suşlardan en önemli farkı geç reaksiyona (hastalığın karantina süreci bittikten sonraki süreç) sık rastlanmasıdır. Yani hastalar iyileştiklerini düşündükleri 14’üncü günden sonra çok sayıda farklı kinik ile ağır hastalığa geri dönüş olabiliyor. Bu sebeple Covid sonrası takipler yeni dönemde ilk 3 ay boyunca yapılmalıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.