TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Gündem, Siyaset 22 Şubat 2021

Erdoğan: Obama Bir Gece Şahsımı Aradı ve Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İzmir’de katıldığı konferansta “Sayın Obama bir gece şahsımı aradı ve Kobani’deki…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İzmir’de katıldığı konferansta “Sayın Obama bir gece şahsımı aradı ve Kobani’deki Kürtlerin zor durumda olduğunu, bu konuda kapılarımızı açmak için destek istedi.” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir programında son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı’nda yapılan ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi’ konulu konferansa katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan  “Sayın Obama bir gece şahsımı aradı ve Kobani’deki Kürtlerin zor durumda olduğunu, bu konuda kapılarımızı açmak için destek istedi.” dedi.

Erdoğan’ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

* Irak’tan kaçan yüz binlerce Kürt’e, biz kapımızı açtık. Soydaşlarımızı biz bağrımıza bastık. Tarih boyunca zulme ve katliama uğrayan herkese şefkatli olduk. Suriye’deki çatışmalar başladığından beri, maddi imkanları katbekat bizden fazla olanlar, mültecileri toplama kamplarına mahkum ederken, biz bu insanlarla ekmeğimizi paylaştık.

* Sayın Obama bir gece şahsımı aradı ve Kobani’deki Kürtlerin zor durumda olduğunu, bu konuda kapılarımızı açmak için destek istedi. Bana, ‘Bu insanlar ölümle şu anda karşı karşıya, biz gerekirse uçaklarla mühimmat indireceğiz’ dedi. Bu operasyona ben katılamam çünkü bu operasyonun ötesinde ciddi bir savaş var.

* O olayla birlikte binlerce, on binlerce Kürt kardeşimiz öldü. Biz buna rağmen kapılarımızı açtık. On binlerce Kobanili hala bizim ülkemizde. Halep’teki kardeşlerimize biz sahip çıktık. Farklı inançtan insana kapılarımızı açtık.