TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Gündem 28 Ekim 2021

ŞİMDİ DE ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİN İSMİ DEĞİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nin isminin ‘Başkent Millet Bahçesi’ olarak değiştirildiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) yapılan millet bahçesinin açılışında konuştu. Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nin isminin ‘Başkent Millet Bahçesi’ olarak değiştirildiğini açıkladı.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada “İsmini 98 yıl önce bu şehre verilen unvan olarak belirlediğimiz Başkent Millet Bahçemizin ülkemize, Ankara’mıza, Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ANKARA KÜLTÜR MERKEZİ
Ankara Hipodromu, Ankara’da millî bayramlarda geçit törenlerinin yapıldığı bir hipodrom alanıydı. Bu alan 1936-1938 yılları arasında inşa edilmiştir. Hipodrom’un olduğu bölgeye 29 Ekim 1981’de Atatürk Kültür Merkezi inşa edilmiştir. AKM, doğumunun 100. yılında Atatürk’ün anısına armağan edilmesi ve yapının cumhuriyetin sembolü olması planlanmıştır. Tören pistinin bulunduğu alan 2019 yılında yıkılmıştır ve yerine Millet Bahçesi yapılmıştır.