TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Siyaset 19 Eylül 2021

Kılıçdaroğlu’ndan flaş HDP açıklaması

Kılıçdaroğlu, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının parti içinde çok fazla tartışılmadığını özeleştirisinde bulundu…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 35-40 yıldır çözülemeyen Kürt sorunu için meşru bir organa ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz” diye konuştu.

Gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak’ın “Bay Kemal ve İttifakları” belgeselinin ilk bölümünde konuşan Kılıçdaroğlu, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının parti içinde çok fazla tartışılmadığını özeleştirisinde bulundu.

CHP’deki değişimi ve ülkenin siyasi atmosferini işleyen belgeselde, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçtiğinde partinin ve partiye yakın kurumların saldırı altında olduğunu ve seçimleri kazanmak için zamana ve değişime ihtiyaç duyulduğu anlatılıyor.

“KÜRT SORUNUNU HDP İLE ÇÖZEBİLİRİZ”

2015 seçimlerinde HDP’nin parti olarak TBMM’ye girmesini desteklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için şunları kaydetti:

“Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim.”

Odatv.com