TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Siyaset 25 Ekim 2021

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan TÜGVA önergesine bir garip reddetme gerekçesi: ”KİŞİSEL!”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in TÜGVA’nın listeleriyle ilgili verdiği önerge, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edilmedi. Antmen ise Şentop’un ‘eğitimci’ olarak tanıtıldığı TÜGVA’nın internet sayfasını paylaşarak “kişisel bir konu var; o da Şentop’un TÜGVA Eğitimcisi olması!” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet başta olmak üzere neredeyse tüm kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği ve  bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğuna dair iddia ve belgeler gündeme bomba gibi düştü.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Alpay Antmen bir soru önergesiyle konuyu TBMM’ye taşıdı. Ancak Antmen’in önergesi TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından iade edildi. Şentop, iade yazısında “Kişisel görüş” belirtildiğini öne sürdü.

“KİŞİSEL BİR KONU VAR: ŞENTOP’UN TÜGVA’DA EĞİTİMCİ OLMASI”
Antmen ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “TBMM Başkanı Mustafa Şentop TÜGVA ile ilgili önergemi ‘Kişisel’ bularak iade etti. TÜGVA yeni bir paralel yapı mı? TÜGVA bugüne kadar hangi kamu kurumuna kaç kişiyi torpille soktu? sorularımın neresi kişisel? Ama kişisel bir konu var; o da Şentop’un TÜGVA Eğitimcisi olması!”