TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Video 17.10.2021 474 Görüntüleme

Sahte Cumhurbaşkanı Hakkında Yeni Detaylar…

Bir süredir Türkiye’de kendisini Doğu Türkistan’ın cumhurbaşkanı olarak tanıtan Abduvali Buğrahan Osman hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Türkiye’de bir süredir, kendisini Doğu Türkistan’ın Cumhurbaşkanı diye tanıtarak siyasi partileri ve STK’ları ziyaret ederek resimler çekilen , Abdulvali Buğrahan Osman isimli kişinin gerçekte Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olmadığı ortaya çıktı.

Kendini Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak tanıtan Abdulvali Buğrahan Osman isimli kişinin gerçekte Uygur kökenli ve adının Aji Abuduwali vali olduğu, Osman Turan ve Abduvali Buğrahan Osman isimlerini kullanarak insanları dolandırdığı belirtildi.

Doğu Türkistan Bülteni isimli haber sitesinde yer alan bir haberde, Aji Abuduwali’nin kendini Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak tanıtarak , Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı sıfatıyla siyasi partilere ve STK’lara ziyaretler düzenleyerek siyasi parti yöneticileri ile çekildiği resimleri, itirbar edinmek için reklam amaçlı kullandığı belirtildi.

Aji Abuduwali’in Uygur Türkleri’ni DAEŞ üyesi diyerek ihbar ettiği, insanları kandırarak senetle insanların parasını aldığını, borçlarından ve alacaklılarından kurtulmak için, sahte mezar yaptırıp kendisini ölü ilan edip, bir süre sonra farklı isimlerle oraya çıktığı ifade edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.