TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Dünya, Gündem 30 Mayıs 2022

Enkazı bulundu: 14 ölü

Nepal’de dün kaybolan uçağın enkazı, ülkenin kuzeyindeki bulundu. Havaalanı yetkilisi tarafından bugün yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin 22 kişiyi taşıyan uçaktan 14 kişinin cansız bedeninin çıkardığını açıkladı.

22 kişiyi taşıyan uçağın enkazından 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı söylenirken yetkililer kalan yolcuları arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Pokhara’dan hareket eden Nepalli havayolu şirketi Tara Air tarafından işletilen uçak turist ve hac bölgesi olan Jomsom’a iniş yapmadan beş dakika önce, kontrol kulesiyle temasını kaybetmişti.

Ülkenin Sivil Havacılık Kurumu sözcüsü Deo Chandra Lal Karn, kazadan bir gün sonra yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar 14 ceset bulundu, kalanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava koşulları çok kötü, ancak yine de kaza yerine bir ekip götürmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

Nepal Ordusu’ndan bir sözcü, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, enkaz için yaklaşık 24 saatlik bir aramanın sona erdiğini belirtirken “Arama ve kurtarma ekipleri, uçağın düştüğü yeri fiziksel olarak belirledi” diye devam etti.

İlginizi çekebilir

Okullar kapanacak mı?

Okullar kapanacak mı?