TÜRKİYE GENELİ

KORONA VİRÜS VERİLERİ

VAKA: 0
AKTİF VAKA: 0
ÖLÜM: 0
İYİLEŞME: 0

TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDE KORONA VİRÜS VERİLERİ İÇİN

Ana Sayfa Gündem 26 Kasım 2021

DEVA Partisi Kurucularından Metin Gürcan gözaltına alındı

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden gözaltına alındığını açıkladı.

(DEVA) Demokrasi ve Atılım Partisi Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan sosyal medya hesabından gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı gerekçesi olarak siyasi casusluk suçlamasının kendisine yöneltildiğini belirten Gürcan sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar . Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.”

DEVA Partisi Yönetiminden İlk Açıklama

Gözaltı haberi üzerine aradığımız Gürcan’a ulaşamadık.

Konuyla ilgili ulaştığımız DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu konu ile ilgili tam net bilgilerinin olmadığını olayı anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Açıklamalarda bulunan Yeneroğlu konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda açıklama yapacaklarını kaydederek “Biz de öğrenmeye çalışıyoruz. İsnat edilen suçu ve detayları öğrenelim biz de gereken açıklamayı yapacağız dedi.

SON TWEETLERİNDE NE VAR

Gürcan son tweetlerinde ise Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral’ı eleştirmiş ve BAE ile imzalanan anlaşmalara değinmişti. Saral’ın Bilumum muhalefet; Hepinizin canı cehenneme..! Siz asla ve kat’a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir..! Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun..! Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz… Hadiyin ordan müptezeller..!” sözlerini alıntılayan Gürcan şu tepkiyi vevmişti:

“Bu kafa Venezuela, Türkmenistan, Kuzey Kore. kafası. Türkiye hala bir diktatörlük değilse, bu AKP genel başkanının diktatör olmak istememesinden değil; Türkiye’de her şeye rağmen muhalefetin hala çok güçlü ve çoğulcu olmasından, sivil toplumun demokrasi bilincinin gücündendir.”

BAE ile Yapılan Anlaşmaya eleştiri

BAE ile imzalanan anlaşmaya dün değinen Gürcan iktidarın dış mihrakları söylemlerini eleştirdi. Gürcan’ın ifadeleri şöyle:

“Geldiler. En Dış Mihraktılar. Şimdi ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşımızın’ sponsoru oldular. Batan geminin kelepir malları için 10 milyar $ ateşleyecekler(miş). Bakalım ne kadarını ateşleyecekler? Neleri aldılar? Hangi imtiyazlarla aldılar? Neler ileride UA tahkime gidecek? Göreceğiz.” 

İlginizi çekebilir

Bu işi yapan köşeyi döndü

Bu işi yapan köşeyi döndü